Hendrik’s muziek

Hieronder kort samengevat naar welke muziek ik graag luister. Het blijft echter zeer beknopt, de liedjes dienen slechts als voorbeelden van een genre dat ik in zijn geheel waardeer. Ik denk dat er vrij veel uiteenlopende muziek is, die ik kan waarderen. Ik ontdek ook graag nieuwe muziek, vandaar ook dat ik jaren zoveel plezier beleefde aan het Forumvisie Songfestival.

Genre 1: Poprockmuziek

Coldplay, REM, ik vind het allemaal erg mooi. Ik hou niet zoveel van écht harde rockmuziek, maar de mix tussen pop en rock spreekt mij aan en dan vooral Engelstalig.

Luister naast REM en Coldplay ook eens naar:
Keane – Somewhere only we know
Snow Patrol – Chasing cars

.

Genre 2: de vrolijke Scandinavische muziek

Lekker makkelijk in t gehoor liggende muziek.  Denk dan  vooral aan de muziek van melodifestivalen. Vooral de jaren ’80 en ’90 kunnen me bekoren, sowieso hebben die decennia de beste muziek voortgebracht.  Ik ben een liefhebber van de Zweedse, Noorse, Deense en IJslandse klanken. Deze muziek is op haar best in de eigen, Scandinavische taal.

Luister vooral naar:
Friends – Lyssna till ditt hjarta
Sigga – Naetur

Genre 3: de luisterliedjes/kleinkunst

Juist weer helemáál géén easy listening; liedjes waarin het echt draait om de tekst. 

Ik noem de liedjes van Paul de Leeuw, maar ook Herman van Veen. Liedjes  waarin de tekst tot zijn volle recht komt ondersteund door muziek die je in de juiste sfeer brengt. En speciaal noem ik hier even wijlen Willem Wilmink, vooral bekend van zijn liedjes voor kinderprogramma’s zoals het klokhuis. Een modern voorbeeld is natuurlijk Spinvis.

Herman van Veen – Signalen
Remco Vrijdag – De kruik

Genre 4: de Balkanballads

Ook de Slavische talen en dan met name Servisch en Kroatisch vind ik erg mooi klinken.  Die nummers kunnen me echt kippenvel geven. Al versta ik er niets van, de manier waarop het gezongen wordt raakt me: een reden om aan te nemen dat de taal van muziek universeel is. Ook breek ik nog even een lans voor de mooie liedjes die Servië en Kroatië voor het Juniorsongfestival hebben ingezonden.

Naast Lejla, dat je ook op Steefs pagina kon beluisteren, tip ik hier dus:
Nika Turkovic – Hej mali

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: