About Hendrik

Mijn naam is Hendrik Kramer. Ik ben geboren in 1988. Door de weeks vind je mij in Amsterdam, waar ik Scandinavische talen en culturen studeer aan de UVA. Ik heb daar voor de richting ‘Zweeds’ gekozen. Voorafgaand hieraan heb ik twee jaar lerarenopleiding Nederlands en Geschiedenis gevolgd.

De studie koos ik nadat ik steeds meer Zweedse muziek ging luisteren en meer en meer geïnteresseerd raakte in    Noord-Europa. Ook vind ik het gewoon leuk om een vreemde taal te leren, die misschien niet zo voor de hand liggend is. Scandinavië  heeft voor mij een grote aantrekkingskracht.  Wat de Scandinavische landen voor mij zijn, is Frankrijk voor Steef. Of Kroatie natuurlijk.

Malmö
En toen won nota bene Zweden vorig jaar het Songfestival! Extra jammer dat ik er dit jaar niet bij kan zijn, maar ik ga jullie wel op en top voorbereiden op Malmö. In de rubriek ‘Vägen till Malmö’ geef ik om de woensdag handige tips voor wie er wél naar Zweden af kan reizen. Veel plezier allemaal!

Oslo
Toen Noorwegen het songfestival won, kon ik dus ook mooi twee passies combineren! Mijn passie voor het allerleukste liedjesevenement van heel Europa, en mijn passie voor het prachtige Scandinavië. Mijn reis naar Oslo was tevens mijn eerste bezoek aan Noorwegen. Het was fantastisch om zowel wat van Noorwegen, als van het Songfestival mee te krijgen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: