About me

Voor het profiel van Hendrik, klik hier

Voor het profiel van Friso, klik hier

Mijn naam is Steef van Gorkum. Ik ben 23 jaar, afgestudeerd journalist. Al jarenlang ben ik fan van het Eurovisie Songfestival. Dat betekent natuurlijk niet dat ik alle liedjes altijd even goed vind, maar wel dat ik graag kijk naar een spannende strijd tussen muziek van over heel Europa.

Kopenhagen
Nu Nederland opnieuw met een sterke inzending komt, wordt de journalistieke concurrentie in eigen land zwaar. Ik wijk daarom uit naar het buitenland en werk voor een Australisch medium. Toch timmer ik ook in eigen land aan de weg: ik blijf verslaggever voor 3FM en hoop ook voor andere media aan het werk te kunnen.

Malmö
De Zweden organiseerden hun Songfestival tot in de puntjes. Alles wat in Baku ondoorzichtig was, wordt nu op een zilveren schaal aangereikt. Bovendien deed Nederland het met Anouk geweldig! En ik? Ik volgde het allemaal weer op de voet. Een bijzonder festival, al was het maar vanwege de prima prestaties van Nederland.

Baku
In tegenstelling tot Düsseldorf lag Baku niet naast de deur. De reis naar het Songfestival kreeg daarom veel extra praktische kanten, door Hendrik al voorspeld in zijn rubriek “Ongelovige Hendrik”. Toch werd ook dit weer een heel geslaagd festival! Het werken in een team met Dennis, Friso en Erik was een geweldige ervaring.

Düsseldorf
Na mijn zeer geslaagde avontuur in Oslo wilde ik natuurlijk meer. Düsseldorf ligt op minder dan twee uur reistijd van mijn huis, wegblijven was geen optie. Het werd dan ook een enorm succes. Een Telegraafjournalist stuitte op mijn werk, plaatste een interview met mij in de krant en daarna ging het balletje rollen. Zeven verschillende radiostations wilden mijn telefoonnummer voor liveverslagen en ik zat elke ochtend in de show van Giel Beelen op 3FM. De 3J’s eindigden jammerlijk onderaan, maar ik voelde me na dit Songfestival de grote winnaar!

Oslo
Toen Noorwegen in 2009 won met het lied Fairytale, kwam het festival voor mijn idee dichterbij dan ooit. Ik besloot meteen dat het tijd was om alles van dichtbij te gaan bekijken. Omdat ik journalistiek studeer, ging ik op zoek naar media die mij uit wilden zenden naar het Eurovisie Songfestival. Dat is gelukt, en de reis is uiteindelijk een groot succes geworden! Ik heb geschreven voor onder andere  www.eurovision.tv en de Stadskrant, maar natuurlijk ook voor deze site. Lees het vooral nog eens rustig terug.

Journalistiek
Al toen ik negen jaar oud was, wist ik dat ik journalist wilde worden. Die droom is er altijd gebleven. Na mijn middelbare school begon ik dan ook aan mijn eerste jaar aan de School voor de Journalistiek in Utrecht. Al snel raakte ik teleurgesteld in de massale en onpersoonlijke school. Ik haalde mijn propedeuse en vertrok naar de Christelijke Hogeschool in Ede, waar ik nu met veel plezier de rest van mijn studie zal afmaken.

Voor meer info over mijn maat Hendrik, klik hier

14 responses

3 04 2010
Jet

hoi Steef,
Leuk om je site te bekijken en je stukken te lezen. Ik had het donderdag over een filmpje. Hier kun je het vinden: http://www.youtube.com/watch?v=518XP8prwZo

hartelijke groet,
Jet

26 05 2010
Shane

yooo steef,
je kan vet schrijven man! ik houd zelf niet van eurovision, maar je verhalen lezen vind ik wel heel leuk. Waarom stuurt finland trouwens niet Lordi weer gewoon? ff een supervette Deja-Vu!!!

Over gemaskerde mannen gesproken. afgelopen maandag is Paul Gray, bassist van Slipknot, overleden:( mei is een hele slechte maand voor de Rockmuziek! eerst Dio, nu Paul=(.

Als je weer terug bent, moeten we zeker even kijken of we de rest erbij kunnen trommelen om echt actie te ondernemen voor een paar gigs! heb er echt zin in!

Veel plezier nog in Olso maat!! maak nog een paar mooie verslagen

Shane

9 05 2011
Cielke Sijben

He Steef!

Graag zouden we je willen bellen voor de ochtendshow van Giel Beelen. Zou dat kunnen, zo ja, op welk nummer??

Ik hoor graag van je! Groetjes Cielke

9 05 2011
Emanuel Damsteeg

Hallo Steef,
Vanmorgen in de Telegraaf gelezen dat ik een opvolger heb gekregen, wat het dagelijks van uur tot uur bijhouden, wat er tijdens het Eurovisie songefestival gebeurt. Ik ging je voor gaan in de jaren 1976 – 1980. Dagelijks op de ouderwetse methode, de gedrukte pers. De heledag verzamelen, ’s avonds opmaken, ’s nachts drukken en ’s mogens tussen 6 en 7 uur de kranten in de hotels bezorgen. Doe als ik, maak nu de winnaar bekend.
Ik deed dat met Johnny Logan. Ik had als enige een foto van hem met mijn eigen krant in zijn handen.
Heel veel sukses met je werkzaamheden (ik ga je vanaf volgen) en toi toi toi(geen sukses zeggen hoor) voor de artiesten.
Emanuel Damsteeg.

9 05 2011
Tosca

Hi Steef,

Op de website van de Telegraaf zag ik dat jij in Düsseldorf zit en je daar prima vermaakt. Goed geregeld! Ik produceer de ochtendshow van jongerenzender FunX, FunX Start, en zou jou graag bellen over je grote avontuur. Lijkt dat je wat?

Groet Tosca

9 05 2011
Kiki Westerhof

Beste Steef,

We willen wellicht in onze uitzending vanavond even met je bellen. Wil je contact met me opnemen via de mail? Dan kan ik je even bellen!

Groeten,

Kiki Westerhof (BNN Today)

9 05 2011
Ken Beimer

Ik las een kop bij de telegraaf over iemand die spijbelde voor het Eurovisie Songfestival en ik dacht bij mezelf, wat kansloos.
Vervolgens las ik de rest en dat je stukken voor zelfs de EBU zelf schreef… Dat is geen spijbelen, dat kan gezien worden als stage!
Straks lach je hen allemaal uit!

10 05 2011
Saskia `t Lam

Beste Steef,
Ik ben bezig met een tv-item voor ger.nl: een website die wordt verzorgd door tweedejaars studenten van de Fontys Hogeschool van Journalistiek. Donderdag gaan ik en een klasgenoot voor de halve finale naar Dusseldorf, en wij zouden jou heel graag willen interviewen. Zou dat kunnen?
We horen graag van je.
Groetjes,
Saskia `t Lam

12 05 2011
Fitz

Heerlijke blog om weg te lezen. Lekker luchtig! Douze points…

15 05 2011
Dennis

Beste Steef,

Hier een bericht van een collega-journalist bij de regionale omroep. Ik kan geen contactgegevens van jou vinden dus vraag bij deze of jij via het ingevulde e-mailadres even contact met mij wilt opnemen met daarbij een nummer waarop ik je kan bereiken voor enkele vragen.

Ik hoop van je te horen,

Vriendelijke Groet,

Dennis

6 12 2011
Josipa

Beste Steef

Ik vond je site per ongeluk toen ik naar Boris Novkovic zocht.
Je hebt een heel mooie site, leuk gedaan! Waar komt je interesse voor Kroatië vandaan?

Groetjes
Josipa

27 02 2012
SimoneFM

Beste Steef,

Het lijkt mij leuk vandaag even contact met je op te nemen .n.a.v. het songfestival. Wil jij je nummer aan mij mailen? Dan kan ik je even bellen!

Groeten,

SimoneFM,
Rianne Bekkink

28 02 2012
Griselda Molemans

Dag Steef,

Zou ik je in verband met een publicatie mogen contacteren?

vriendelijke groeten,

Griselda Molemans
QNA news agency

11 03 2012
John Ward

Beste Steef, moet u lezen en verspreiden van dit verhaal: gaat een van de laatste nacht gast Portugal het uiterlijk van zangers, Yolanda Soares die al op een valse Musical Award in de hoop voor 2 jaar en in Portugal het lijkt om het te geloven … zelfs door de nationale TV braodcaster, RTP! Deze grap is beter dan de wedstrijd 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: