Breakfast lunch and dinner

18 05 2015

Het klinkt misschien raar, maar mijn hoogtepunt van gisteren was het moment waarop onze partnersite ESC Daily er opnieuw even uit vloog. De technische problemen duurden gelukkig maar een minuut of tien, en vervolgens kregen we bericht van onze beheerder met de reden van de onderbreking: de bezoekerslimiet van 7.000 bezoekers per dertig seconden was overschreden.

“Dat is het hele Sparta-stadion vol met mensen die allemaal tegelijkertijd op refresh drukken,” visualiseerde Dennis het. Wauw! Na het lastige begin hebben de fans ons blijkbaar toch weten te vinden. Wat een fijn steuntje in de rug, om te weten dat we goed bezig zijn.

De zaterdag bestond verder weer uit een heleboel repetities filmen. Er ging technisch weer het een en ander mis bij een aantal landen. Onder andere bij Mans Zelmerlow; daar wilde de EBU het op- en afrijden van zijn speciale led-schermen oefenen. Na een onderbreking van een kwartier mocht Mans dan toch nog snel twee keer achter elkaar zijn optreden afleveren en dat ging goed. Toch valt het mij op dat een paar dagen voor de show er nog zoveel technisch fout gaat.

Na de persconferentie van Ierland gingen we in de rij staan om met Molly over haar camerawerk te praten. Dat lukte niet, want ze ging er na een paar korte interviewtjes alweer vandoor. Een jongen van Oikotimes vond dat reden genoeg om een Ierse delegatiemedewerkster de huid vol te schelden. Sowieso valt het me weer op hoeveel mensen zich hier als hyena’s gedragen. Na persconferenties worden delegatieleiders bestookt met verzoeken om promomateriaal, en ik heb het gevoel dat de toon daarbij elk jaar onbeschofter wordt.

Manner le frijeNiet dat wij onschuldige engelen zijn, natuurlijk. De Oostenrijkse organisatie deelt gratis Manner-chocolade uit in het perscentrum en daar maak ik al de hele week gretig gebruik van: Manner voor ontbijt, Manner voor lunch, en, als er geen tijd meer is om naar de Subway te gaan, Manner als avondeten. De rest van de journalisten waren de wafels al na twee dagen zat, dus ik heb genoeg voor mij alleen. (Dennis plunderde overigens dagenlang de pindaknabbels, waardoor die inmiddels niet meer worden uitgedeeld).

‘s Avonds waren we ook nog even bij het feest in de Prater Sauna. Die locatie was zogenaamd ‘heel ver weg’, maar nog steeds bedroeg de reistijd ongeveer de helft van wat we in Kopenhagen moesten reizen. Openbaar vervoer is top hier, en de feesten ook vooralsnog. Aan de rand van het zwembad gingen we los op Songfestivalmuziek, terwijl een stel vrijwilligsters hardop lachten om het feit dat Dennis álle liedjes kende – ook die uit de jaren ’80 en ’90.

Nu zitten we weer in het perscentrum, klaar voor een grote dag. ESC Daily is immers een Australisch medium en Guy Sebastian komt op het podium vandaag. Daarnaast opnames voor de talkshow voor mij en Dennis, terwijl Jill met Mihalis de stad in gaat voor opnames van de Eurovision Experience. Ik zou zeggen: join the crowd en volg ESC Daily voor het dagelijkse nieuws – ‘s avonds kun je hier dan de nabeschouwingen lezen en zo is jouw Songfestivaldag helemaal compleet.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: