Enthousiasme over Common Linnets

29 04 2014

Dinsdag 29 april om 22.00 uur. Wat een geweldige dag voor Nederland! Ilse en Waylon kwamen met een fantastische repetitie, waar vrijwel iedereen hier positief over is.

Common Linnets rehearsal

Het sterkste punt van de Nederlandse staging is het feit dat Ilse en Waylon tegenover elkaar staan. Daardoor worden ze bijna gedwongen om elkaar aan te kijken, en daarmee verstomt de kritiek over gebrek aan chemie. Waylon keek in de eerste runthrough nog een paar keer over Ilse heen, maar later zag het er perfect uit. Beiden zingen erg sterk en gaan makkelijker met de camera’s om dan Anouk.

Na het enthousiasme over Nederland moesten we snel over naar de orde van de dag. Die bestond eerst uit het volgen van repetities van Montenegro en Hongarije (waarbij eerstgenoemde wat tegenviel, terwijl Hongarije naar mijn mening precies zo sterk was als je kon verwachten). Later was het tijd voor de Nederlandse persconferentie, waar ik vroeg naar het idee achter de nieuwe opstelling.

Ilse vertelde over het verhaal achter het lied. Twee geliefden die twijfelen aan hun relatie, en die praten, tegen zichzelf maar ook tegen elkaar. Dan moet je elkaar dus continu aankijken. Het was een opgewekt antwoord, en sowieso kwamen beiden op de persconferentie goed over. Waylon oogde hooguit wat gespannen na de controverse rondom zijn uitspraken vorige week – hij gebruikte tot drie keer toe totaal onnodig de woorden ‘with all due respect’.

Later die middag namen we met ESC Daily aflevering 1 op van onze talkshow. Te gast waren stage designer Claus Zier en Eurosong-journalist Philip Houtermans. Het werd een vlotte eerste aflevering, en inhoudelijk zijn we tevreden, maar qua voorbereiding kan er nog wel wat verbeterd worden. Het is even wennen aan de nieuwe opzet met meerdere gasten, waardoor er meer ren-en-vliegwerk gebeurt vlak voor de opnames.

Inmiddels loopt de dag op z’n einde. Repetities zijn voorbij, en alleen Polen komt nog een persconferentie geven. Ik schrijf nu aan mijn laatste artikel en Dennis is druk aan het monteren – Jill slaapt met haar hoofd op haar laptop. Jetlag, zodoende. Het was een geslaagde dag, ook voor ESC Daily, waar onze nieuwe kracht Brandon bergen werk verzet heeft. Nu is het tijd om de losse eindjes weg te werken en ons klaar te maken voor een nieuwe dag.

Ps. Hebben jullie Georgië na vandaag ook al afgeschreven voor een finaleplek?

Steef van Gorkum

nb. All pictures on this blog are owned by Steef van Gorkum. Using them without asking me first, is of course prohibited.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: