Tot het einde meemaken

18 05 2013

Zaterdag 18 mei om 17.00. Eenentwintigste liveverslag vanuit ons appartement in Malmö. De slotdag in Malmö. Uitrusten voor een geweldige laatste avond.

DSCN4929

De laatste dag in Malmö. Als je althans de hectische vertrekmomenten morgenochtend niet meerekent. Het is de dag van de finale. Ik heb er een luie dag van gemaakt. Het meeste werk is immers al gedaan, en ik wil fit zijn om te genieten van finale & afterparty.

Het wordt de eerste keer dat ik het Songfestival echt helemaal tot het einde meemaak. In Oslo & Baku vloog ik direct na de finale terug, en in Düsseldorf keek ik de finale zelfs in Nederland op een televisiescherm. De twee mooiste weken van het jaar eindigden daardoor altijd een beetje merkwaardig. Ik ben benieuwd hoe ik de zaken nu kan afronden.

Qua werk kan ik al enigszins terugblikken op een geslaagd festival. Op ESF Magazine hebben we de berichtgeving dit jaar flink uitgebreid met extra rubrieken en véél achtergrondverhalen over landen en persconferenties. Ambitie geslaagd. De talkshow ‘De Tweespraak’ was een pilot, en inhoudelijk zijn we daarover heel tevreden. Technisch hebben we ons wel veel op de hals gehaald – Dennis heeft veel tijd in het monteren gestoken en bij de laatste aflevering lijkt dit helaas nog tevergeefs ook.

Deze tegenslag op het einde van twee vermoeiende weken, was er vanmorgen voor mij even teveel aan. Ik had nochtans redelijk geslapen (van 04:00 tot 11:00). Gelukkig kon ik bij het ontbijt even m’n gal spuwen tegen Erik en Dennis, en nu zijn we allemaal klaar voor het knallende einde. Want die discrepantie is er elk jaar: op het moment dat het festival voor ons al voorbij lijkt, moet het voor de honderd miljoen televisiekijkers nog beginnen. Laten we toch alsjeblieft de finale niet vergeten!

Ik schrijf deze blog als laatste liveupdate vanuit Malmö. Hopelijk hebben jullie genoten van onze berichtgeving, en hebben jullie zo ook een beetje het gevoel gehad alsof je erbij was. Voor mij is het nu tijd om koffers te pakken. Ik kan weinig anders meer doen dan jullie een hele fijne avond wensen, een grandioze finale voor Anouk!

Steef van Gorkum

nb. All pictures on this blog are owned by Steef van Gorkum. Using them without asking me first, is of course prohibited.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: