De generale repetitiedag

13 05 2013

Dinsdag 14 mei om 01.15. Vijftiende liveverslag vanuit de studeerkamer in ons appartement in Malmö. De opluchting is hier groot. Na de juryrepetitie staat Anouk er ontzettend goed voor.

Anouk

Anouk zong goed, hield zich staande tegenover een afgeladen volle zaal. Je zou toch zeggen dat ze bij juries nu al zoveel punten heeft verzameld dat de finale in zicht is. Ik geloof het pas als ik het zie – maar de voortekenen zijn beter dan ooit.

Onze dag was relatief rustig. ’s Ochtends konden we, zoals ik eerder vandaag al beschreef, vanuit het appartement werken. Tegen het einde van de middag kwamen we in het perscentrum aan om de eerste generale repetitie te bekijken. Het zien van de gehele show is altijd weer anders dan landenrepetities, en levert ook altijd weer nieuwe inzichten op. Ik heb Montenegro bijvoorbeeld nu definitief afgeschreven.

De eerste generale repetitie bekeken we dus op de schermen. Ik heb een klein gedeelte moeten missen; 3FM belde voor een interviewtje in de Coen & Sander Show. Morgenochtend zit ik overigens bij Giel Beelen in de uitzending. De tweede generale repetitie mochten we in de zaal bijwonen, en nadat we opnieuw een Subwaybroodje als avondeten hadden gesnackt, sloten we aan in de lange rij. Dat Zweden Songfestivalgek zijn had ik in februari al gemerkt; deze generale repetitie was volledig uitverkocht.

Dat maakte de ervaring voor ons ook geweldig. We stonden vooraan, tussen podium en catwalk in. Tijdens de openingsact liep Loreen vlak langs ons heen. En toen was het tijd voor alle optredens. Na de opluchting over de goede prestatie van Anouk gingen Dennis en ik helemaal los op Igranka (Montenegro). De Zweden om ons heen hadden daardoor het idee dat we wel uit voormalig Joegoslavië moesten komen – wie anders gaat dat lied meezingen?

We moesten dat imago hoog houden en dus blèrden we ook snoeihard mee met Ljubav je svuda. Al met al een geslaagde generale repetitie, ook voor onze redactie, ter voorbereiding op morgen. Daarna reisden we via het perscentrum terug naar ons appartement, waar we nu al ruim een uur proberen de laatste artikelen af te ronden. De toelichting van Jill’s voorspellingen in America 12 Points! gaan daardoor helaas niet meer lukken vandaag. Het is immers balansnacht, tijd om naar bed te gaan. Morgen zijn we weer vroeg op post en staat er uiteraard vanalles gepland rondom die eerste halve finale.

Steef van Gorkum

nb. All pictures on this blog are owned by Steef van Gorkum. Using them without asking me first, is of course prohibited.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: