Subway is for free

9 05 2013

Donderdag 9 mei om 11.00. Zevende liveverslag vanuit de ontmoetingsruimte in het perscentrum in Malmö. Iets teveel Subwaybroodjes en een nieuwe guilty pleasure.

Montenegro

Goedemorgen allemaal! Het is gelukt: de eerste aflevering van De Tweespraak staat sinds gisteravond laat online. Namens de redactie raad ik jullie van harte aan te bekijken hoe Erik Bolks commentaar geeft op de eerste repetities, het kleinschalige festival en de cameraprestaties van Anouk.

Een bevalling was het wel; als je zoiets voor de eerste keer doet, stuit je op technische problemen die je vooraf niet had kunnen bedenken. Het inladen van het cameramateriaal duurde veel langer dan gepland en tussendoor raakten we meermalen het geluid onder de video kwijt. De hoop is dat door ervaring de handigheid toeneemt, en de volgende aflevering eerder op de avond beschikbaar zal zijn.

Onze dag gisteren eindigde immers al laat genoeg. Tot het allerlaatste moment bleven we, om het interview met de IJslandse zanger voor ESC Daily af te ronden. Toen we eenmaal weg konden, was het al zo laat dat we allemaal flink honger hadden. Drie Subway-broodjes per persoon bleek echter toch een flinke overschatting van onze maagcapaciteit – met name Dennis kon de rest van de avond geen eten meer zien.

In het appartement hadden we nog even contact met het thuisfront. Ieder voor zich, maar ook gezamenlijk, met onze collega Gert. De stemming werd steeds beter naar mate het monteren van De Tweespraak beter lukte, en zo werd het toch nog heel gezellig, ondanks dat we het EuroCafé aan ons voorbij moesten laten gaan. Misschien vanavond maar naar het feest van San Marino.

Overigens begint Montenegro door de sterke eerste repetitie een guilty pleasure van de redactie te worden. Waar we ook over straat lopen, er is altijd wel iemand die het gesprek doorbreekt met een imitatie van Nina Žižić, of de puffende rappers. Ook populair zijn referenties aan dingen die in Zweden gratis (‘free’) zijn, bij voorkeur op de wijs van het Griekse lied van dit jaar.

Inmiddels zijn wij weer op post voor de laatste dag in het kleine perscentrum. We hebben de gulzige Britten naast ons bestolen van hun vierde tafeltje (overdrijven is ook een vak), en volgen op dit moment de Griekse repetitie. Plan is om vandaag nog zoveel mogelijk videomateriaal te fixen. Je weet nooit of dat vanaf morgen weer lukt.

Steef van Gorkum

nb. All pictures on this blog are owned by Steef van Gorkum. Using them without asking me first, is of course prohibited.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: