Karaoke in de Euroclub

8 05 2013

Woensdag 8 mei om 12.00. Vijfde liveverslag vanuit de ontmoetingsruimte in het perscentrum in Malmö. Antwoord op lezersvragen, en karaoke in de Euroclub.

Steef Karaoke

Vanochtend begon alweer de derde Songfestivaldag. Veel te vroeg, na het eerste EuroCafé feestje gisteravond. Maar ’s ochtends een vent, ’s avonds een vent, dus even op de tanden bijten! We waren weer vroeg in de Euroclub voor de eerste repetities, die op dit moment aan de gang zijn.

Het feest gisteravond was nog niet heel denderend. De meeste fans en journalisten arriveren dit weekend pas in Malmö. Toch was met name de karaoke wel een komisch moment. Dennis en ik overwogen één moment om samen Day After Day (Azerbeidzjan 2008) te doen, maar uiteindelijk besloten we apart van elkaar het podium te betreden. Ik zong ‘Da Da Dam’ (Finland 2011) en Dennis koos voor een nogal lage versie van ‘New Tomorrow’ (Denemarken 2011).

Vandaag is een drukke dag. Naast de ‘gewone’ zaken zoals repetities en persmomentjes met de artiesten, nemen we de eerste aflevering van ‘De Tweespraak’ op. Als technisch alles goed gaat is dat vanavond te zien op ESF Magazine Web TV – we plaatsen de aflevering uiteraard ook op deze website. Verder arriveert er teamuitbreiding voor ESC Daily, en ik ben er verantwoordelijk voor dat dat goed gaat. De nieuwe teamleden mogen bovendien direct aan de slag met een uitgebreid interview met Eyþor Ingi (de IJslandse zanger van dit jaar).

Op veel verzoek reageer ik in deze blog ook nog even op een aantal vragen/reacties op deze site. Allereerst de discussie over de Ierse zanger Ryan Dolan. Voor alle duidelijkheid: Ryan woont in een woonwagenkamp. Hij is een zogenaamde ‘traveller’, of zoals we dat in vlug Nederlands zeggen: een kamper. Onze redactie heeft dit slechts benoemd, en zeker niet bedoeld hiermee iemand te beledigen.

Verder heeft collega Dennis van Eersel gisteren over Wit Rusland gezegd dat het ‘een Nederlandse inzending had kunnen zijn’. Hiermee bedoelen wij niet dat alles wat slecht is, per definitie ‘typisch Nederlands’ is. Maar “Solayoh” is in onze ogen een achterhaald liedje; niet voor niets had componist Mark Paelinck het al jaren op de plank liggen. Daarmee komt bij ons direct Hind voor de geest.

Tot zover de reactiefeed. Blijf ons volgen & vragen stellen, dat houdt eenieder scherp! Het gaat ons overigens prima hier. Het appartement is ruim, en veel netter dan in Baku. Onze gastouders zijn sympathiek en werken bovendien zelf ook op het Songfestival. De bedbank die Dennis en ik delen is niet ideaal, maar een potje FIFA in de ochtend maakt veel goed.

Jill en Erik zijn op hun beurt niet altijd gelukkig als Dennis of ik vroeg opstaat en door hun slaapkamer naar de badkamer moet. Maar reden tot klagen hebben we niet. De persfaciliteiten zijn deze eerste vier dagen alvast perfect geregeld. Ik hou echt van deze rustige werksfeer. Onze resultaten tot nu toe zijn goed, let’s keep up the good work!

Steef van Gorkum

nb. All pictures on this blog are owned by Steef van Gorkum. Using them without asking me first, is of course prohibited.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: