Alles gaat als vanzelf

6 05 2013

Maandag 6 mei om 14.00. Eerste liveverslag vanuit de Viewing Room in Malmö. De reis verliep gladjes, nu is het tijd om aan te poten.

Steef Dennis Euroclub

‘Het gaat allemaal als vanzelf’. Die woorden heb ik al vaak gesproken in de voorbereiding op Malmö, en de reisdag vandaag vormt geen uitzondering. Op wonderbaarlijk gladde wijze zijn Erik, Jill, Dennis en ik met accreditatiebadge, via het appartement, nu in het perscentrum aangekomen.

De wekker ging vanochtend al om kwart over vier. Jill werd een kwartiertje later wakker en om vijf uur stond Dennis voor de deur. We kregen een lift naar Schiphol, checkten in en stegen rond 08.00 op richting Kopenhagen. Als je al kunt spreken van een smetje op de dag, dan moet het de landing geweest zijn, waarbij mijn oren zowat bezweken onder de druk.

Met koffers en al (zelfs de KLM leert van haar fouten) liepen we Erik tegemoet, die ons bij de uitgang van het vliegveld stond op te wachten. Die uitgang is direct ook de ingang van het station, en voor we het wisten liepen we bij de Malmö Arena om onze accreditaties op te halen. Voor Jill was het de eerste keer – welkom in de familie!

Ons gastgezin was niet thuis, maar de sleutels lagen klaar bij een nabij café. Na het uitpakken van de koffers haastten we ons naar de Euroclub. Daar is deze eerste vier dagen een provisorisch perscentrumpje ingericht voor de die hard journalisten die alles vanaf het eerste begin willen volgen (pas op vrijdag gaat het grote perscentrum bij de Arena open).

Binnen in de Euroclub is het even zoeken, maar al snel begrijp je de tweedeling tussen ontmoetingsruimte (voor artiesten die na hun repetitie de pers te woord willen staan) en kijkersruimte (een gezellig soort bioscoopzaaltje waar de repetities op groot scherm te volgen zijn). De gehele ruimte is voorzien van wifi en stopcontacten.

Voor ons is het nu eerst zaak de boel goed te organiseren. In no time hebben we Malmö gehaald, de praktische zaken afgehandeld. Nu kunnen we oogsten door het tweede gedeelte van de repetities vandaag goed te volgen. Vanavond hoop ik jullie dan te vertellen over de rest van onze dag.

Steef van Gorkum

nb. All pictures on this blog are owned by Steef van Gorkum. Using them without asking me first, is of course prohibited.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: