Dit doen wij in Malmö

3 05 2013

Maandag begint het Eurovisie Songfestival in Malmö met de eerste repetities. Onder andere Anouk mag meteen het podium op! In de loop van die dag arriveert ook de redactie van ESF Magazine ter plaatse. Wie niets wil missen: volg de website! In deze blog beschrijf ik de programmering. Dit doen wij in Malmö.

Header-2013

Nb. In verband met de reis naar Zweden en het aankomende Songfestival verschijnt deze blog op de vrijdag in plaats van de zondag.

Voor alle duidelijkheid: het betreft hier de programmering voor www.esfmagazine.nl . Slechts een deel van deze artikelen zal ook op dit blog verschijnen. De hoofdprogrammering van ESF Magazine bestaat evenals vorig jaar uit twee belangrijke elementen: Algemene coverage en Road through Malmö.

De Algemene berichtgeving richt zich met name op verslag van repetities en persconferenties. Lezers dienen er rekening mee te houden dat er dit jaar GEEN beeldmateriaal beschikbaar zal zijn van de eerste repetitieronde, maandag t/m donderdag. Uiteraard houden onze redacteuren u wel op de hoogte van wat zij die dagen op het podium zien en horen. Tijdens de tweede repetitieronde is het journalisten weer toegestaan om te filmen.

Onze ambitie is daarnaast om meer aandacht te besteden aan persconferenties (in deze stijl). Persconferenties hebben alleen nut als je erheen gaat met een zeer gerichte vraag. Binnen onze redactie zijn al verschillende brainstorms geweest, maar voel je als lezer vrij om mee te denken! Reageer en geef aan wat jij van artiesten of delegaties zou willen weten, en wellicht kunnen wij daar iets mee.

Voor de echte Road through Malmö-experience hebben we ook dit jaar een aantal liveblogs beschikbaar. Jill Guthrie vertelt over haar eerste Songfestivalreis all the way vanuit de Verenigde Staten in ‘America 12 Points’. Dennis van Eersel wisselt om de dag af tussen ‘Advies aan Anouk’ en de anekdoterubriek ‘In de Kantlijn’, waarin hij kort uiteenzet wat hem als sportjournalist opvalt aan het evenement Eurovisie. Zelf blog ik over de belevenissen van mijzelf en mijn redactie, zowel overdag op het werk als ’s avonds tussen de feestende artiesten.

Om nog meer ruimte voor inhoud & achtergrond te creëren, start ESF Magazine dit jaar met een nieuw WebTV project. ‘De Tweespraak’ wordt een talkshow waarin ik samen met een gast het nieuws van de voorbije twee dagen analyseer. Een spannend project! Enerzijds omdat het nieuw, interessant en écht goed kan worden. Anderzijds omdat de technische haalbaarheid ervan pas in Malmö zal blijken.

Tot slot hebben wij ook dit jaar weer twee lezersservices: ‘De Leekwijzer’, een gids voor alle niet-fans die toch goed voorbereid naar het Songfestival willen kijken. Elk land, elk optreden wordt kort getypeerd en zonder incrowd termen toegelicht. In de tweede week komt ook de jaarlijkse ‘Prijspole’ weer terug. Voorspel de uitkomst van de drie liveshows, versla onze redactieleden en win een prachtig promopakket vol cd’s en ander Songfestivalmateriaal!

Al met al genoeg reden om ook dit Songfestival ESF Magazine op de voet te volgen. Van maandag 6 t/m zondag 19 mei zijn wij in Zweden. Tune in en blijf twee weken lang op de hoogte van nieuws, achtergrond en opinie! Namens de gehele redactie een prachtig festival toegewenst,

Steef van Gorkum

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: