Afwachten en lijstjes maken

28 03 2013

April is de maand van afwachten. De voorrondes zijn geweest, de liedjes worden beluisterd en de lijstjes gemaakt. Reden temeer voor ESF Magazine om een aparte programmering toe te passen. In deze blog maak ik deze programmering bekend.

NB. IN VERBAND MET HET PAASWEEKEND VERSCHIJNT DIT HOOFDREDACTIONEEL COMMENTAAR EENMALIG AL OP DONDERDAG.

Header-2013

De eerste belangrijke wijziging is het (tijdelijk) stoppen van een paar rubrieken. ‘Eurovisie Hattricks’ werd afgelopen week afgerond met de slotaflevering, en ook Scandinaviëdeskundige Hendrik Kramer rondde zijn rubriek ‘Vägen till Malmö’ af. De recensierubriek ‘Het Oor-deel’ wordt tijdelijk stopgezet en waarschijnlijk pas na het Songfestival weer opgepakt.

Dan de blijvertjes. Woensdag blijft, juist ook in april, ‘Road-to-Malmö-dag’. Jill Guthrie vertelt om de week over haar reis vanuit de Verenigde Staten naar het Songfestival in America 12 Points! De overige woensdagen zullen verschillende redactieleden van ESF Magazine een klein inkijkje geven in hun Weg Naar Malmö.

Er zijn geen voorrondes en selecties meer, maar nieuws is er des te meer. En dus blijft de Buitenland Update op vrijdag bestaan. Dennis van Eersel geeft een overzicht van het laatste nieuws in de aanloop naar Malmö. Ook het Hoofdredactioneel Commentaar op de zondag blijft in de huidige vorm bestaan.

Daarnaast gaan we in april natuurlijk ook uitgebreid vooruitblikken op de Songfestivalliedjes. Dat doen we door middel van de drie beproefde voorwerpen: het Mes, de Bol en de Loep. Elke dinsdag en donderdag zetten we twee deelnemers tegenover elkaar die op de één of andere manier een link met elkaar hebben. Het is aan de lezer om zijn favoriet te kiezen; het Mes staat immers op de Keel!

Zaterdags laten we de muziek even voor wat het is. Hendrik Kramer focust dan op de lyrics in vijf afleveringen van Tekst onder de Loep. Daarmee zijn ‘slechts’ zes dagen van de week gevuld, maar wees gerust, er is elke dag iets te lezen op ESF Magazine. De voorspellingsrubriek ‘De Glazen Bol’ start namelijk eind maart, en werkt tot en met 5 mei alle Songfestivaldeelnemers af.

Een gezegend Pasen gewenst,

Steef van Gorkum

Alles bij elkaar maakt dat deze weekprogrammering voor april:

Maandag t/m Zondag:                De Glazen Bol.
Dinsdag:                             Met het Mes op de Keel.
Woensdag:                        Road to Malmö-dag, met onder andere America 12 Points!
Donderdag:                       Met het Mes op de Keel.
Vrijdag:                                              Buitenlands nieuwsupdate.
Zaterdag:                           Tekst onder de Loep.
Zondag:                              Hoofdredactioneel Commentaar.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: