Definitief: samenwerking en uitbreiding

22 01 2012

Het is definitief! De redactie van Road to Eurovision gaat verregaand samenwerken met ESF Magazine. Er komt een nieuwe website, op het adres www.esfmagazine.nl , waar de leden van beide redacties samen gaan werken aan een scherp opinieblog, met persoonlijke tint. Dat alles natuurlijk gericht op het Eurovisie Songfestival straks in Baku, waar dit jaar opnieuw twee redactieleden bij aanwezig zijn! Deze site blijft daarnaast in afgeslankte vorm bestaan. Lees vlug verder wat er precies verandert, en wat hetzelfde blijft!

Al geruime tijd beseffen Dennis van Eersel, Gert Jan Waterink, Steef van Gorkum en Hendrik Kramer dat hun doelen op hetzelfde vlak liggen. Allen willen ze een Songfestivalsite maken die anders is. Die meer biedt dan alleen nieuws. Een website met meer ruimte voor achtergrond, opinie en analyse. En samen sta je natuurlijk veel sterker dan alleen!

In het nieuwe format krijgen we ondersteuning van twee nieuwe vaste redacteuren. Erik Bolks kennen we op deze site vooralsnog als reageerder Hebbuzz. Friso Veenstra is een volledig nieuwe naam. Hij reist dit jaar met Steef mee naar Baku; nadere introductie volgt snel.

Wat verandert er in de nieuwe opzet?

  • www.esfmagazine.nl wordt flink uitgebreid. Naast de focus op interviews komt er veel ruimte voor opinie. Steef schrijft als nieuwe hoofdredacteur elke week zijn hoofdredactioneel commentaar, en er staan enkele vlammende gastblogs van verrassende Bekende Nederlanders op het programma!
  • Verder gaan Dennis en Hendrik zich bezighouden met nieuwsupdates. Elke week houden ze bij wat relevant is, en laten ze weg wat niet meer is dan een storm in een glas water. De ideale filter in een nieuwswereld waar de hype soms regeert.
  • “Met het mes op de keel” en “Tekst onder de loep” verhuizen naar de nieuwe website. Daar ontmoeten ze “De glazen bol”. Samen gaan deze drie voorwerpen de fans op een originele manier voorbereiden op de inzendingen voor het komende Songfestival.
  • Ook Friso bereidt zich voor op Baku. Hij is geen Songfestivalfan, noch een kenner. Daarom bekijkt hij het circus vanuit een totaal ander oogpunt. In ‘De leek op weg naar Baku’ deelt hij zijn verwondering en enthousiasme. Deze nieuwe rubriek past prima in het palet van de nieuwe website.

Wat verandert er NIET?

  • Deze website. www.eurovisie.wordpress.com blijft in de lucht, al was het maar om de prachtige herinneringen aan Oslo en Düsseldorf te bewaren. Maar ook in de toekomst blijven de persoonlijke blogs van Steef en Friso op deze site verschijnen. Road to Baku is dus volledig op de nieuwe URL te volgen, maar ook deels hier op de oude stek.
  • De scherpte! Road to Eurovision heeft altijd verdieping willen bieden achter het droge nieuws. Daarin gaat niets veranderen, sterker nog: op de nieuwe URL www.esfmagazine.nl komen Steef’s blogs nu in een prachtige context te staan.

ESF Magazine on the Road to Baku. Het wordt een prachtig project, met gebundelde krachten. Op naar een fantastisch Songfestivaljaar! Blijf de blogs hier volgen, maar schakel ook zeker over naar www.esfmagazine.nl !

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: