Ongelovige Hendrik [slot]: Wat moet dat kosten?

21 10 2011

Is het wel veilig om naar Azerbeidzjan te reizen? En wat gaat dat allemaal wel niet kosten? Veel Songfestivalfans stellen zich die vragen alvorens ze beslissen of ze wel of niet naar Baku gaan. Scepticus Hendrik kan het zich goed voorstellen. Hij wilde het zelf ook graag eerst zien, en dan pas geloven. Daarom dook hij in het heden en het verleden van Azerbeidzjan voor een grondige analyse. Vandaag trekt hij de conclusies, en stelt hij een begroting op voor zijn eventuele reis.

Door Hendrik Kramer

Al surfend op internet ben ik er achter gekomen dat Baku meer te bieden heeft dan ik eerst dacht. Ook vallen de prijzen als je goed zoekt erg mee. Ook voor de gewone sterveling is het goed toeven in Baku. Baku heeft de allure en uitstraling van een stad die het songfestival financieel aan kan en is daarnaast ook nog eens prachtig vormgegeven met een oude kern, een breed scala aan uitgaansgelegenheden en een goed openbaar vervoer netwerk.

Het enige minpuntje is dat er nog geen duidelijkheid bestaat waar het festival gehouden wordt. Als er een nieuwe hal gebouwd gaat worden dan valt te hopen dat men er zo snel mogelijk mee begint. Dat het festival wat minder bezoekers in de zaal zal hebben is niet erg. Tijdens de halve finales waren de zalen ook nooit helemaal vol. Baku wordt ongetwijfeld een prachtige Songfestivalhoofdstad van 2012!

Begroting

Het laatste wat jullie van me tegoed hebben is het totale kostenplaatje. Wie een week naar Baku gaat, moet hiermee rekening houden:

Vliegticket – Van Amsterdam naar Baku betaal je ruim 400 euro. Tickets worden over het algemeen duurder als je ze later boekt. Wees dus op tijd! Mocht je dicht bij Duitsland wonen dan zijn andere vertrekhavens ook een optie.

Visum – Regels hieromtrent worden zeer waarschijnlijk versoepeld ten tijde van het Songfestival. Begroot desondanks ongeveer 60 euro.

Overnachting – Ongeveer 140 euro voor een week.

Eten – Prijzen zijn moeilijk te vinden op internet. Maar aangezien er veel concurrentie is in de oude binnenstad zullen de prijzen daar niet heel hoog zijn. Natuurlijk kan je ook naar de supermarkt om de hoek. 20 euro per dag moet te doen zijn, waarmee je op 140 euro komt voor een week.

Songfestivalkaarten – Wij hebben onze kaarten in Dusseldorf via de OGAE besteld. Dan ontvang je kaarten voor alle liveshows en de kosten daarvan waren 256 euro. De precieze samenstelling en hoeveel pakketten de fanclub ter beschikking heeft wordt later bekend.

Totale kosten – Voor ruim 1000 euro moet je een leuke Songfestivalweek kunnen hebben.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: