Kaarten zijn binnen!

8 05 2011

Zondag 8 mei om 18.00. Dertiende liveverslag vanuit het perscentrum in Düsseldorf. Blue overwint de technische malheur en OGAE deelt de kaarten voor de halve finales uit.

De grootste hectiek lijkt langzaam op zijn einde te lopen hier. Vandaag slechts enkele repetities en geen persconferenties voor de Big 5. Vanaf morgen worden alleen nog de complete shows geoefend. Voor het laatst dit jaar dus dat ik wat repetities mag beoordelen.

Een oplettende fan mailde mij prachtige statistieken van de coverage van dit jaar. Het schijnt dat ik ongeveer 75% van de landen behandeld heb in mijn blogs; dat lijkt me een compliment. Zonder mezelf teveel op te willen hemelen denk ik dat ik weer behoorlijk doorgewerkt heb. Om mijn statistieken nog iets op te poetsen:

Letland doet qua charme veel aan Reunion denken. De krukjes, de twee jongens die samen veel plezier maken op het podium. Helaas is het lied te simpel en te repetitief om enige kans op de finale te maken. Italië gaat het ook niet maken dit jaar; de loting direct na Frankrijk zit ze niet mee. Toch hoop ik dat ze volgend jaar opnieuw met zo’n muzikale bijdrage durven te komen.

Verder heeft de fanclub de tickets uitgedeeld! Hendrik en ik zijn dus definitief aanwezig bij beide halve finales. We hebben er nu al zin in. Hendrik komt morgen aan en loopt mij dan net mis; we zien elkaar de ochtend voor de eerste halve finale.

De repetities gingen verder met het Verenigd Koninkrijk. Blue heeft de technische problemen gelukkig verholpen en gaf zonder pakken een overtuigende versie van I can. De regie is een stuk beter op de mannen ingespeeld dan gisteren en maakt enkele krachtige shots op het einde.

De laatste grote jongen is Spanje. Hoewel Lucia Perez buiten en op het podium een hele sympathieke indruk maakt, mist het lied de kwaliteit en originaliteit om hoog te scoren. Ook de uitvoering brengt weinig extra’s. Er zijn simpelweg te weinig redenen om naar de telefoon te grijpen.

Tot slot van dit verhaal wijs ik nog even op de berichtgeving. Die gaat morgen gewoon door met een speciale gastblog, een overzicht van Met het Mes op de Keel en enkele voorbeschouwingen op de eerste halve finale. Ook kun je je vanaf morgen inschrijven voor de prijspole! De beste voorspeller wint ook dit jaar weer een promopakket, waar in ieder geval materiaal uit Georgië, Rusland en Frankrijk in zal zitten.

Steef van Gorkum

Advertenties

Acties

Informatie

4 responses

9 05 2011
Marc

Leuk stukje in de Telegraaf over je gelezen vandaag!
En je bijdragen zijn idd heel verfrissend.
Laat die docenten maar kletsen, jij komt er wel ;o)

9 05 2011
Adriaan

Jaja de Telegraaf, blijkbaar hoor je volgens de telegraaf tijdens je vakanties thuis te blijven, doe je wat leuks dan offer je je vakantie op…

Zijn die docenten echt zo moeilijk of is dat ook weer typische telegraaf journalistiek?

Wel heel leuk dat je je kaartjes binnen hebt…

Over Spanje, zullen die mensen die Belle Perez en Jody Bernal enzo houden, niet te porren zijn voor dat nummer, het is toch ook best vrolijk?

9 05 2011
Jacob

Ik vind het Spaanse nummer in ieder geval geweldig! 🙂

Kan ik dat artikel in de Telegraaf ergens online lezen ofzo?

9 05 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: