Even draait alles om Zweden

7 05 2011

Zaterdag 7 mei om 12.15. Tiende liveverslag vanuit het perscentrum in Düsseldorf. Nederland geeft een geslaagd feest en Eric Saade laat zich gaan op de persconferentie.

Ondanks vertraagde trams kwam ik gisteravond netjes op tijd aan voor het Nederlandse feest op de boot. De hele dag hadden journalisten zich druk gemaakt over de vraag hoe aan een uitnodiging te komen. Populair zijn ze dus wel, de Nederlanders, want op het Bosnische feestje kwam bijna niemand opdagen. Er waren bovendien zo’n twintig verschillende landen vertegenwoordigd met hun artiesten. Allemaal traden ze op en gaven ze speeches waarin het Nederlandse lied politiek correct werd aangemoedigd.

In het rehearsalschema vanmorgen vooral heel veel aandacht voor Zweden. Gisteravond na de laatste rehearsal nam de Duitse regie al ruim twee uur (!) de tijd om het technische probleem van het brekende glas te verhelpen. Ook vanmorgen begon Zweden een uur eerder aan zijn repetitie. Deze extra tijd maakt diva Eric er bepaald niet populairder op onder de journalisten.

Tijdens het eerste gedeelte van de repetitie was er vooral veel technisch gedoe met de geluidsband, de lichten en natuurlijk het glas. Toen Eric eindelijk het hele nummer uitvoerde was de zang weliswaar beter dan de vorige keer maar nog steeds onvoldoende. Hij raakt buiten adem van de combinatie tussen zang en dans. Het glas brak opnieuw niet, tot de laatste poging, waarbij slechts één glaswand het begaf.

Op de persconferentie vroeg ik Eric Saade wat hij zou doen als het glas tijdens de liveshow niet zou breken. Hij antwoordde dat hij dan zo woest zou worden dat hij het alsnog kapot zou trappen. Vragen over de ruzie met de Russische delegatie ontweek hij, tot één van mijn Russische vriendinnen hem streng verzocht nergens meer omheen te draaien. Nou, toen konden we het krijgen zoals we wilden.

“Wie denkt Alexey dat hij is? Een internationale ster? Ik kan niets stelen van hem, ik wist niet eens wie die kerel is. No one even knows him!” In mijn ogen een vrij onprofessionele reactie, en zo dacht de Zweedse delegatie er waarschijnlijk ook over. Om Eric tijd te geven stoom af te blazen beantwoordde de delegatieleider de overige vragen.

ps. Wie mijn live interview met RPL FM van gisteravond wil terugluisteren kan hier terecht: http://www.rplfm.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=141&Itemid=68%3Flimit_start%3D0&pid=11024

Steef van Gorkum

nb. All pictures on this blog are owned by Steef van Gorkum. Using them without asking me first, is of course prohibited.

Advertenties

Acties

Informatie

One response

7 05 2011
karin

leuk radio-interview!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: