3J’s werken hard aan verbetering

6 05 2011

Vrijdag 6 mei 2011 om 18.00. Negende liveverslag vanuit het perscentrum in Düsseldorf. De 3J’s hebben zich de kritiek op hun eerste repetitie zeker aangetrokken.

Opluchting alom onder de Nederlandse journalisten. De tweede repetitie van de 3J’s zag er stukken beter uit dan de eerste, en klonk bovendien steengoed. De hoop op een finaleplaats, die na de matige reacties op de eerste rehearsal flink waren gedaald, laait nu weer wat op.

De kleding van de 3J’s bestaat uit zwart-witte pakken en gilets. Het ziet er strak uit, zeker in combinatie met de flink verbeterde lichtenshow. Op de persconferentie achteraf gaf Jaap Kwakman aan dat ze zelf ook geschrokken waren van de beelden van de eerste repetitie. “We zagen het vooral als een geluidsrepetitie. Maar dit kon echt niet.” Met de huidige act zijn de Volendammers wel tevreden. “We willen alleen nog beter met de camera’s omgaan.”

Naast Nederland maakte Bosnië en Herzegovina opnieuw een sterke indruk. Dino Merlin heeft een pakkende uitstraling die zonder enige twijfel een finaleplaats gaat veiligstellen. De Duitse regie heeft inmiddels door dat er op het einde van het lied iets gebeurt op het podium, maar heeft nog altijd moeite dat perfect in beeld te brengen.

Eerder op de dag waren er nog wat repetities van landen uit de eerste halve finale. IJsland verraste daar met een rustige en sympathieke performance. Het geheel komt goed in beeld en zou wel eens kunnen verrassen met een finaleplaats. Negatieve verrassing zou Hongarije kunnen zijn; de energieke dancesong wordt op het podium vooral statisch gebracht. De enige beweging moet van de lichteffecten komen.

Na een reeks met matige nummers valt het sterke optreden van Azerbeidzjan extra op. De zang in dit lastige nummer is uitstekend, met name van de jongen. En als koppel komen de twee ondanks het leeftijdsverschil veel geloofwaardiger over dan Denemarken vorig jaar.

Na deze rehearsals offerde ik de repetities van Portugal en Litouwen op om de IJslandse persconferentie te bezoeken. Ik kreeg daar de kans om te vragen naar de invloed van Sjonni’s overlijden op de uitslag van de IJslandse nationale finale. “Natuurlijk kregen wij veel aandacht en het heeft ons zeker geholpen”, antwoordde de drummer eerlijk. “Maar het verschil in de finale was voor IJslandse begrippen enorm. Bovendien doen aparte liedjes als dit het vaak goed op Eurovisie. Sjonni zou met dit lied ook hebben gewonnen.”

Vanavond geeft Nederland een zeer populair feest op de boot. Iedereen hier probeert er kaarten voor te krijgen; mij is het gelukt, mijn Oost-Europese vrienden helaas niet. Omdat Yaron nog steeds vast zit op het vliegveld van Israël zal ik me er dus in mijn eentje moeten zien te redden. Dat geeft me in ieder geval tijd voor foto’s. Morgen dus een verslag van het Nederlandse feest!

Steef van Gorkum

nb. All pictures on this blog are owned by Steef van Gorkum. Using them without asking me first, is of course prohibited.


Acties

Informatie

6 responses

6 05 2011
Jacob

Véél plezier vanavond! Ben al benieuwd naar het verslag.

6 05 2011
Hendrik

Oh zit Yaron vast op het vliegveld? Hoop dat ie op tijd er bij kan zijn!

6 05 2011
Hendrik

Wel gaaf zo’n feest. Had ik ook wel bij willen zijn, maar ja het is niet anders 😛

6 05 2011
Robbert Rotterdam

Veel plezier vanavond!

6 05 2011
karin

Ook op deze foto heeft Jan Dulles weer zijn ogen dicht 🙂

6 05 2011
Jill

So the second 3Js rehearsal looks pretty good today.

Have fun tonight! don’t forget pictures 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: