Melodifestivalen op herhaling

30 03 2011

In de rubriek ‘Met het mes op de keel’ zet de redactie van The Road to Düsseldorf elke woensdag twee deelnemers aan het komende Eurovisie Songfestival tegenover elkaar. Beide inzendingen hebben een link met elkaar, maar er zijn ook verschillen. Het is aan jullie om de keus te maken, het mes staat immers op de keel! In deze aflevering: Hongarije vs. Kroatië.

De link

Hongarije en Kroatië kiezen allebei een vrouw om hun land te vertegenwoordigen. Kroatië doet dat met Daria Kinzer en Hongarije koos voor Kati Wolf. De liedjes van beide dames zijn typische discostampers en passen prima in de Zweedse school. De songs lijken geschreven te zijn voor in de euroclub.

Op de vocale kwaliteiten van de dames is niets aan te merken. Zowel Daria als Kati hebben een stem als een klok en ze kunnen de voor hen geschreven liedjes prima aan. Beide landen zongen hun lied aanvankelijk in de eigen taal, maar komen op het festival met een Engelse vertaling. Maar daar waar Daria geen woord Kroatisch meer zingt, zingt Kati nog een coupletje in het Hongaars.

De verschillen

Daria Kinzer is geboren in Duitsland op 29 mei 1988.  Ze groeide op in Oostenrijk en studeert momenteel in Wenen. Het typeert haar inzending, waar weinig Kroatisch meer aan is. Daar waar liedjes in de eigen taal altijd hoog in het vaandel stonden, lijken de Kroaten erg geschrokken te zijn van de uitschakeling van Feminnem in de tweede halve finale vorig jaar.

Hongarije heeft zeer wisselende inzendingen gehad. In 2007 verrasten ze nog met een bluesnummer dat 9e werd. Daarna ging het minder en vorig jaar deden de Hongaren helemaal niet mee. Nu keren ze terug met What about my dreams, een nummer dat in ieder geval iets serieuzer overkomt dan het Kroatische Celebrate. What about my dreams is zangtechnisch gezien ook moeilijker, wat de druk voor deze inzending extra bij zangeres Kati Wolf legt.

De balans

Het zou de redactie van deze website teleurstellen als één van beide landen de top tien van dit festival haalt. Kroatië stelt zelfs dusdanig teleur dat het de finale zomaar opnieuw mis kan lopen. Hongarije mag voor de finale nog niet helemaal worden uitgevlakt. Liedjes als dit kunnen altijd nog op de nodige steun rekenen. Zelfs van de vakjury, die ooit ook voor Charlotte Perelli koos. Maar wie staat er volgend jaar op Melodifestivalen?

En nu jullie! Zoek de verschillen, beantwoord de vraag en reageer gerust, maar vergeet niet: je móét kiezen: Hongarije, of toch Kroatië?

Advertenties

Acties

Informatie

8 responses

30 03 2011
karin

Nou, dit is niet moeilijk. Wat een bagger uit Kroatie. Een slap aftreksel van alles vanuit Zweden, maar dan ook wel heel slap. Ik hou niet zo van Zweedse rampetamp, maar het is wel altijd professioneel gedaan en dit is op een regenachtige donderdagavond in elkaar geflanst. Blijf dan thuis.
Hongarije is Celine Dion met een iets nieuwer ritmeboxje erachter, ze lijkt er zelfs op, met dezelfde dieetgoeroe ( die dunne beentjes! Trek aub een lange jurk aan!).Jammer dat ze in het Engels zingt. Dat szererem klinkt juist goed. Niet vernieuwend en niet mijn smaak, maar ik kan me voorstellen dat dit wel gewaardeerd gaat worden.

31 03 2011
Adriaan

Wat een moeilijke keuze, beide liedjes zijn weinig origineel, maar goed ze klinken wel vrolijk…

Kroatie en Hongarije kunnen beide beter, maar ook beide slechter, maar met Kroatie ben ik dan toch iets meer teleurgesteld, dat ik dan maar voor Hongarije kies, hopende dat beide landen volgend jaar met wat originelers komen…

31 03 2011
Jill

I think Hungary’s song was better when first released actually in Hungarian… now, in English, it’s more of ‘just another song’. Still it’s sung very nicely though.
Croatia is not bad either, but still a little disappointing.

But, in the end, I can’t not choose Croatia of course 😉

1 04 2011
Erik

Voor mij zeker ook Hongarije, zit veel power in meer dan bij kroatie.

1 04 2011
Luuk

Iedereen zeurt over dat het zo gestamp is, het zal wel aan mij liggen maar dit is eigenlijk best slap. ALS je dan voor zo’n soort liedje kiest ga er dan vol voor en maak een liedje waar je op los kunt gaan. Het soort liedje hoeft dus niet slecht te zijn maar gooi er dan een stukje hardcore tussen en een ECHT GOEDE beat! Beide niet goed, maar Kroatië is nog slechter, het is geen lied. Dat andere is tenminste nog een slap lied. Ik ga dus voor Hongarije

1 04 2011
Jacob

Ik vind beide liedjes geweldig… zelden zo’n goeie inzendingen van beide landen gehoord!!

Grapje, 1 april 🙂 🙂

Beide liedjes kunnen me eigenlijk niet boeien… Kroatië heeft in het verleden best wel heel wat goeie inzendingen gehad, maar dit jaar is het echt mager. Hongarije vind ik ook niet geweldig, maar toch wel beter… dus een stem erbij voor Hongarije.

1 04 2011
Maarten

Hongarije is mijn favoriet. Dus mag van mij winnen dit jaar en is veel beter dan Duitsland vorig jaar en ook nog origineler.

2 04 2011
Hebbuzz

Qua studio opname zeg ik Hongarije, maar beide dames hebben live moeite zuiver te zingen.

Kroatie is wat te langzaam volgens mij en heeft weinig melodieus wat blijft hangen.
Hongarije klinkt meteen goed, maar kan maar zo na 1,5 minuut gaan vervelen. De zangeres die het nummer zuiver en krachtig weet te brengen kan op mijn sympathie rekenen. Anders mogen beide in de semi blijven hangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: