Nieuwe trend

11 02 2011

Het Nederlandse Songfestivallied is opnieuw een nummer 1 hit in eigen land. Tot vorig jaar was het nog nooit gebeurd, maar Sieneke heeft in de 3J’s nu een waardige opvolger. Benieuwd of de trends stand houden, en er ook weer allerlei vertalingen en parodieën op zullen duiken.

Vorig jaar deed het Nederlandse lied het vrijwel overal goed, behalve op het Eurovisiepodium. De omgekeerde wereld dus. Aan het Songfestival doe je in eerste instantie mee om te winnen. Het staat daarom te hopen dat de 3J’s wel een serieuze rol kunnen spelen in Düsseldorf. Ze vechten alvast niet alleen, maar kunnen rekenen op onze steun. Gefeliciteerd jongens!

Advertenties

Acties

Informatie

5 responses

11 02 2011
Robbert

Mooi dat de 3J’s een nummer 1 notering hebben gescoord. Gefeliciteerd. Alsnog ben ik hier niet zo van onder de indruk als dat ik bv. 20 jaar geleden zou zijn geweest met een zelfde wapenfeit. Het is algemeen bekend dat de verkoop van singles het laatste decennium dramatisch is afgenomen. Hier zijn wat downloads voor in de plaats gekomen, maar algemeen bekend is dat wie landelijk wekelijks 1000 singles verkoopt met gemak aanspraak kan maken op de begeerde nummer 1 notering. Ik wil de feestvreugde niet bederven maar het nietige aantal van 1000 opent voor platenmaatschappijen en andere belanghebbenden gemakkelijk de weg om met een bescheiden budget zelf massaal te gaan downloaden of singletjes in te kopen, iets wat in werkelijkheid ook gebeurt en een zeer bekende tactiek is om populariteit voor te wenden en toegang te krijgen tot diverse radio- en televisieprogramma’s. We mogen dus die nummer 1 notering toejuichen, maar kunnen deze aan de andere kant ook relativeren.
Dit neemt niet weg dat Nederland zich met de 3J’s en ‘Je vecht nooit alleen” dit jaar flink overtroffen heeft. Eindelijk weer een serieuze kans op een finaleplaats, mits de juiste maatregelen genomen worden. En daarmee doel ik o.a. op een fikse cameratraining voor Jan Dulles(kijk toch eens in de camera voor de eerste keer in je leven en maak contact met de kijker!), een sterke vertaling van het lied naar het Engels(onze eigen taal is mooi voor de interne markt maar buitenlanders worden met onze gutturale klanken naar de keuken verjaagd), en een juiste regie waarin zowel de J’s als de achtergrondzangers goed en in de juiste dosering in beeld komen.

11 02 2011
Pim

Ik hoop echt dat we dus weer een serieuse kans op een finaleplaats hebben! desnoods met een Engelse vertaling. Wel tof dat het een nummer 1 hit is ook trouwens. Zou weelderig waardeloos ook nog op single uitkomen?

15 02 2011
Adriaan

Tegenwoordig is het natuurlijk ook zoals Robbert zegt veel makkelijker om qua verkoopcijfers een nummer 1 hit te scoren dan vroeger, dus het is niet vergelijkbaar en ook zeker geen pluspunt, want Jan Smit scoort ook met bijna al zijn nummers nummer 1 hits…

Zelf denk ik dat Nederland net zo ten onder gaat als vorig jaar, Sha-la-lie bleef tenminste nog hangen dit lied ben ik nu al weer vergeten…

15 02 2011
Adriaan

Maar goed het kan dat de Engelse verie en wat aanpassingen onze kans doet verhogen, dat acht ik niet uitgesloten 😉

19 02 2011
Jacob

Ondertussen is het wel alweer nummer 6 geworden… maar ok, Sieneke stond ook maar 1 week op nummer 1 😛

Benieuwd of het liedje van de 3J’s nadien ook vertaald zal worden in het Duits, Zweeds… zoals Sha la li 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: