De beste gastheer [4]: Hannover

26 09 2010

Berlijn, Dusseldorf, Hamburg en Hannover zijn in de race als gastheer voor het Eurovisie Songfestival  van 2011. Wij blikken alvast vooruit en kijken welke van deze vier steden onze voorkeur heeft om het festival te organiseren. Welke stad is het meest geschikt? We kijken naar de geschiedenis van de stad, het uitgaansleven, de bereikbaarheid en de capaciteit van de locaties.

Door Hendrik Kramer

Hannover (353 km van Utrecht)

Hannover is de laatste stad die een poging waagt als organisator voor het ESF 2011. De vierde, en meteen ook de kleinste van het stel. Wel is Hannover één van de grotere steden in Duitsland, en niet voor niets de hoofdstad van Nedersaksen. Songfestivalwinnares Lena woont in Hannover, een reden te meer voor de stad om zich op z’n minst de kandideren.

Ook Hannover werd tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest. Onder het motto dat elk nadeel een voordeel kan hebben, wist Hannover zich te ontwikkelen tot een voorbeeldstad in moderne architectuur. Ook op technologisch gebied is Hannover toonaangevend in Duitsland. Elk jaar wordt in de Messehalle een belangrijke computerbeurs gehouden.

Juist die hal heeft Hannover ook nu voorgedragen als locatie voor het festival. Het exacte aantal toeschouwers hebben wij helaas niet kunnen vinden, maar Wikipedia meldt dat de eerder genoemde computerbeurs door zo’n 200.000 mensen kan worden bezocht. Dat er ook zoveel zitplaatsen kunnen worden gecreëerd voor tijdens de Eurovisiefinale lijkt zeer onwaarschijnlijk.

Hannover Hauptbahnhof is het centrale station van de stad. Het station is prima bereikbaar met ICE treinen vanuit Oost-Nederland en de meeste grote steden in Duitsland. Het vliegveld van Hannover is Hannover/Langenhagen International Airport. Dit betekent dat de stad ook prima bereikbaar is voor mensen die van verder weg moeten komen.

De woonplaats van Lena heeft een gevarieerd hotelaanbod. Bovendien zijn de hotels niet geconcentreerd op bepaalde regio’s in de stad, maar is eigenlijk in praktisch elke uithoek wel een onderkomen te vinden. Hannover is niet bekend om het uitgaansleven, maar de Euroclub zal ongetwijfeld gevuld zijn als het festival daadwerkelijk naar Hannover gaat.

Het grote plein voor Hannover Hauptbahnhof

Pluspunten:

+ Bereikbaarheid en verblijfmogelijkheden meer dan in orde
+ Met Lena heeft Hannover natuurlijk een streepje voor

Minpunten:

– Onduidelijkheid over de capaciteit van de locatie
– Doet qua omvang en allure flink onder voor Berlijn en Hamburg
– Staat niet bekend om festivals & feesten

Advertenties

Acties

Informatie

One response

29 09 2010
Adriaan

@ Hendrik, leuke verhalen heb je gemaakt bij al die steden 🙂

Voor mij zou het onbegrijpelijk zijn als Hannover de stad zou worden enkel en alleen omdat Lena er van afkomstig is, als ze echt de beste show kunnen weggeven dan mag ook van mij Hannover de gaststad worden, zou Lena het wel echt leuk vinden zo dicht bij huis?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: