De beste gastheer [2]: Düsseldorf

24 09 2010

Berlijn, Dusseldorf, Hamburg en Hannover zijn in de race als gastheer voor het Eurovisie Songfestival  van 2011. Wij blikken alvast vooruit en kijken welke van deze vier steden onze voorkeur heeft om het festival te organiseren. Welke stad is het meest geschikt? We kijken naar de geschiedenis van de stad, het uitgaansleven, de bereikbaarheid en de capaciteit van de locaties.

Door Hendrik Kramer

Düsseldorf (191 km van Utrecht)

Düsseldorf werd voor het eerst schriftelijk vermeld in 1135. De stad is nu de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen. De stad kent vele historische kerken en kastelen, die wonderbaarlijk genoeg de hevige bombardementen van de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd. Ook heeft Düsseldorf een sterke connectie met muziek; klassieke muziek wel te verstaan. Het belangrijkste concertgebouw is de Tonhalle Dusseldorf.

Naast de link met muziek is er nog iets dat in het voordeel van Düsseldorf pleit: de mediastudio’s. Düsseldorf is eigenlijk het Hilversum van Duitsland, de studio’s van de publieke omroepen WDR en ZDF zijn er gevestigd. Ook de commerciële zender NRW.TV maakt haar opnames in Düsseldorf.

Het multifunctionale voetbalstadium ESPIRIT wordt getipt als de locatie voor het festival. Het biedt plaats aan 51.500 toeschouwers, en is de thuishaven van voetbalclub Fortuna Düsseldorf. Düsseldorf heeft vele hotels in verschillende prijsklassen; ook jeugdherbergen ontbreken niet.

De Altstadt (een wijk in Dusseldorf) wordt wel de langste bar van de wereld genoemd, omdat zich hier vele kroegen bevinden. Het is de meest logische locatie voor de Euroclub en andere feestjes en evenementen, mocht het festival daadwerkelijk naar Dusseldorf komen.

Vliegveld Weeze ligt 80 km van Düsseldorf. Dit vliegveld is vooral bekend vanwege de goedkope chartermaatschappijen die erop vliegen. Wie dus zo simpel en goedkoop mogelijk een mogelijk Eurovisie in Düsseldorf wil bezoeken, vliegt op Weeze. Ander vliegveld is Düsseldorf International, acht kilometer ten noorden van de stad. Dit is de derde grootste luchthaven van Duitsland. Düsseldorf heeft grote ICE stations en je kunt dus vanaf Nederland ook de trein pakken naar Düsseldorf. Dichterbij dan hier zal het festival, vanuit Nederlands opzicht, in ieder geval niet komen.

De haven van Düsseldorf in volle zomerse glorie

Pluspunten:

+ Staat bekend als mediahoofdstad van Duitsland
+ Dichtstbijzijnde locatie vanuit Nederland gezien
+ Goed bereikbaar met vliegtuig & trein
+ Hotels in alle (prijs)klassen

Minpunten:

– Doet qua omvang en allure flink onder voor Berlijn en Hamburg

Advertenties

Acties

Informatie

One response

25 09 2010
Lukas

Zeker een mooie stad. Ik was er afgelopen zomer. De Altstadt is het kloppend Düsseldorfse uitgaansleven: er zijn heel veel leuke tenten en zeer goed (en goedkoop) bier, het Altbier.

En als je de trein vroeg genoeg boekt, kun je voor echt voor een paar tientjes retour. Binnen anderhalf uur ben je in Düsseldorf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: