Toch weer Femminem

6 03 2010

Na de halve finale zag het er niet naar uit, maar de meiden van Femminem gaan toch Kroatie vertegenwoordigen in Oslo. Hun ballade Lako je sve won vanavond de voorronde Dora, met het maximale aantal punten van zowel Jury als Televoters. Grootste concurrente Doris Teur bleef steken op plaats vier.
.

Mijn eigen favoriete liedje Jobrni je jobrni verraste opnieuw, door net als in de halve finale op plaats twee te eindigen. Het Keltische liedje, ondersteund door indringende backing vocals en fluiten, haakte pas laat in de televotingstemmen af voor de winst. Het optreden van uitvoerende Franco Krajcar was buiten Kroatie overigens niet te zien, omdat de internetstream op het moment supreme wegviel.

De show was verder overigens goed te volgen via www.eurovision.tv . Een link met facebook zorgde voor de interactiviteit met andere fans, al gingen de discussies op een gegeven moment meer over mijn facebookfoto dan over de liedjes… Gezellig was het wel en mijn rood-wit geblokte hart ging sneller slaan van een avond vol typisch Kroatische popliedjes.

Met de uiteindelijke winnaar Femminem kan ik vrede hebben. Het lied is een goed opgebouwde ballad met iets eigens (belangrijk, nu er zoveel ballads meedoen!) in de vorm van taal & arrangement. Het rode hart op het einde van de act moet mijns insziens blijven, en ik houd mijn hart vast dat ze de act zo rustig houden als vanavond. Een ‘Call me’ achtig dansje, zoals in 2005 toen Femminem voor Bosnie & Herzegovina meedeed, doet dit nummer geen recht.

Al met al viert opluchting hier thuis hoogtij. Het is toch altijd weer hopen dat het Kroatische lied goed genoeg is om erachter te kunnen staan. Eerlijkheid gebied te zeggen dat Kroatie sinds 2005 niet meer het béste Songfestivallied heeft gestuurd. Ook dit jaar is het niet mijn persoonlijke topfavoriet, maar met Lako je sve valt prima te leven. Hajde Hrvatska!

De Kroatische girlgroup Femminem in 2005, destijds nog deelnemend voor Bosnie & Herzegovina met het lied Call me

Steef van Gorkum

Advertenties

Acties

Informatie

One response

8 03 2010
maaike

Doris!!! Die vond ik echt tov; leuk en ‘gewoon, echt’ meisje met een leuk nummer! ‘Ljubavi’ het enige kroatische woord dat ik in haar liedje kon verstaan;)
Moja Draga vond ik ook best leuk, (zeker omdat ik de titel begrijp:D).

En dan de winnaar Femminem…. Ze hadden bij Dora nu leuker jurken aan dan op die foto, en er ist nu een meisje met bruin haar bij. Maakt het wat minder gemaakt vind ik (beetje geknutseld; drie blonde dames). Maar wat suf dat ze ook voor Bosnië mee hebben gedaan!!!
Ik ben al niet zo voor die geïmporteerde talenten zodat het land kan scoren, maar om dan ook nog voor twee landen mee te doen…! Dan is het toch amper nog een contest tussen landen?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: