Ik ben verliefd; wie oh wie?

6 02 2010

Zondag 7 februari Nationale finale Nederland in Baarn
Door Hendrik Kramer

Wie zingt Ik ben Verliefd, shalala lalie in Oslo? Die vraag houdt zowel voor- als tegenstanders van het door Pierre Kartner gecomponeerde lied bezig. Nog steeds is er veel kritiek op de liedjeskeuze en de selectiemethode. In elk interview met de kandidaten, coaches en andere betrokkenen werd wel gevraagd wat hiervan vinden. Het meest gegeven antwoord is, dat we eens iets anders moeten proberen. Road to Oslo wil in elk geval dat je goed voorbereid de finale gaat kijken zondag 7 februari en daarom hier een overzichtje van de kandidaten, hun coaches en al het overige wat je over hen moet weten.

1. Marlous Oosting
Coach: Corry Konings
Versie: Carnaval

Er was even sprake van een conflict tussen Marlous en haar coach Corry Konings. Die zou namelijk  naar Spanje zijn vertrokken, waar ze woont, in plaats van met Marlous aan de nieuwe versie te werken. Gelukkig leek het uiteindelijk meer op een aandachtsstunt. Dj Goldfinger gaat vandaag (vrijdag) met Marlous de nieuwe versie opnemen. Zou de smurfenstem van Marlous het goed doen bij de jury?

2. Vinzzent
Coach: Grad Damen
Versie:  Beluister de versie van Vinzzent hier

Grad Damen koos voor Vinzzent om zijn eigen sound. Vinzzent is vereerd dat hij mee mag doen en kijkt vooral op naar meester Damen. Het repertoire van Vinzzent laat zich omschrijven als zorgeloze zomermuziek, zoals zijn hit: Een zomerlang verliefd. Verder valt dit duidelijk aan zijn gebruinde huid af te lezen. Zou Kartner, die hoopte op een zomerse versie van Ik ben verliefd, hier content mee zijn?

3. Peggy Mays
Coach: Albert West
Versie: (?)

Peggy Mays heeft meegedaan met de sterren.nl acedemy. De blonde zangeres is schoonheidsspecialiste en helpt haar vader bij het verkopen van kaas op de markt. Haar single de Liefde van mijn leven werd geschreven door Edwin van de Hoevelaak (bekend van o.a.  Jeroen van der Boom). Kan Peggy haar schoonheid in de strijd gooien bij de jury? Wij hebben de versie nog niet gehoord, dus dit is wel afwachten. Ze zou voor een verrassing kunnen zorgen, maar kan ook totaal vergeten worden.

4. Sieneke
Coach: Marianne Weber
Versie (?)

De bijna 18-jarige Sieneke stal gelijk het hart van levensliedzangeres Marianne Weber. Zij heeft vertrouwen in Sieneke en ziet het songfestival als de ideale manier om dit talent aan heel Nederland te laten zien. Sieneke doet een kappersopleiding in Nijmegen. Ze won een aantal jaren geleden een talentenjacht en diverse optredens volgden. Sieneke maakt een bescheiden indruk. Dit vertedert en misschien steelt zij zo wel de harten van het publiek en de jury.

5. LOEKZ
Coach: Frans Bauer
Versie: (?)

LOEKZ bestaat uit Dessalee Rodriquez (Antilliaanse), Martine Hauwert (half Poolse), Elske Cinibulk (half Duitse), Esra Onsoz (half Turkse) en Jezebel Zwiers en Merel Schaftenaar die twee oer-Hollandse meiden zijn. Frans Bauer stelde deze groep zelf samen onder andere uit zangeressen die al jaren samen met hem werkten bij grote shows. Producers Benno de Leeuw, Peter Haarbrink en John Dirne beloven een fantastische act te gaan neerzetten.  ‘’Strakke choreografie, vrolijkheid, plezier uitstralen en opvallende kostumering: daar gaan we voor zorgen!’’

Wie maakt volgens jullie de meeste kans op een hoge klassering in Oslo? Of is dit sowieso een onmogelijke taak?

Advertenties

Acties

Informatie

One response

7 02 2010
Jacob

Ik kijk er naar uit! 🙂

Ik vind het zelf een zalig liedje, dus da’s dan super om dat in verschillende versies te kunnen horen. Die van Vinzzent vind ik trouwens al heel goed.

Kan mij ook wel voorstellen dat zo’n programma niet zo tof is als je het liedje op zich al niks vind…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: