Het kan dus wel

15 12 2009

Door Hendrik Kramer

Ralf Mackenbach uit het Brabantse Best schreef op 21 November 2009 songfestivalgeschiedenis. Met zijn zelfgeschreven liedje
Click-clack
wist hij Nederland na 34 jaar weer bovenaan het songfestivalklassement te brengen. Daarnaast is Ralf de eerste artiest die voor Nederland het Juniorsongfestival wint. Er deden 13 landen mee en Ralf won met 121 punten.

Vreugde
Wat vele kijkers wel hadden gehoopt, maar niet hadden verwacht gebeurde dan toch. Na de punten van Macedonie stond Nederland echt bovenaan en was de overwinning een feit. De vreugde was duidelijk merkbaar bij Sipke-Jan Bousema, de Nederlandse commentator en presentator van de nationale voorrondes. Bousema, zelf een groot fan van het songfestival zat ”te trillen in zijn hokje” nadat duidelijk was dat Nederland na 34 jaar eindelijk weer eens won.

11e plaats
De winst kwam vrij onverwacht, omdat Nederland bij het juniorsongfestival al jaren onderaan in het klassement bungelt. Slechts één keer haalden we de top 10, toen was het Tess Gaerthe die met Stupid zevende werd. Verder leek het alsof we een abonnement hadden op plaats 11; het trio Lisa, Amy en Shelley behaalde die plaats in 2007, Roel in 2003 en Klaartje en Nicky in 2004. Kimberley kon in 2006 met haar ballad ook weinig hoge ogen gooien. Zij werd 12e. Marissa (2008) moest het doen met de 13e plaats.

Hoop
De winst van Ralf geeft natuurlijk goede moed voor het volwassen Eurovisie Songfestival. Het kan nog; hoe een klein land groot kan zijn! Slechts kort na de overwinning van Ralf kwamen vervolgens de eerste berichten over componist Pierre Kartner naar buiten. De nieuwe aanpak van de TROS zal zich dit jaar moeten bewijzen. Gaat het met Vader Abraham ook lukken het volwassen ESF te winnen?

Advertenties

Acties

Informatie

One response

26 12 2009
Adriaan

Naja mss als echt een topartiest mee gaat doen die er in zal kunnen slagen deze inhoudsloze nummer een sterkere indruk te kunnen laten geven we mss nog een kleine kans zouden hebben…

Al is het natuurlijk ook wel weer zo dat vader Abraham zelf mag beslissen wie er gaat en of die nou echt voor de beste zal kiezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: